Трябва да се има предвид за какво се преговаря и за

...
Трябва да се има предвид за какво се преговаря и за
Коментари Харесай

Преговорите между Израел и Хамас: Какви са шансовете за временно примирие

Трябва да се има поради защо се преговаря и защо - не, в Париж. Бих споделил, че самият факт, че има диалози, е нещо положително. Има представители на високо равнище на четирите страни, които и до момента успяваха да обезпечат някакъв разговор – Съединени американски щати, Израел, Египет и Катар. Така в предаването „ Твоят ден ” по NOVA News някогашният зам.-министър на външните работи и някогашен дипломат в Лондон Любомир Кючуков разяснява срещата във френската столица за преустановяване на огъня сред Израел и " Хамас ".
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1473
По думите му сега се търси главно помирение за 30 дни. „ След това евентуално то може да бъде удължено с още месец. Преговаря се за решение на кризата със заложниците - палестински затворници да бъдат разменени против арестуваните израелци. Да се обезпечи филантропична помощ. И не на последно място - да се обезпечи време за действителните към този момент диалози ", уточни Кючуков. 

Той изясни, че това, за което не се договаря в Париж, е окончателното решение на палестинския въпрос и уединяване на " Хамас ", акцентира някогашният посланик. 

Кючуков разяснява и абсурда с Красимира Трифонова, задържана за убийството на шурей си Пейо Пеев. Припомняме, че, докато била на работа в консулството ни в Тайланд през 2010 година тя обвинила посланика ни в азиатската страна Камен Величков в сексуален тормоз. Красимира подала тъжба, в която твърди, че мъжът я преследвал от встъпването си в служба през 2008 година Така той бил отзован от поста, а дипломатическата работа - закрита.

" Чувал съм за Красимира Трифонова. Не я познавам персонално, само че не бих сложил този престъпен проблем върху репутацията на дипломацията. Защото знаем, че във всяка една професия има хора, с които може да се случи нещо сходно. Познавам доста добре Камен Величков. Той съумя да се отбрани в Комисията по дискриминация, само че случилото се имаше своето отражение върху неговата кариера в дипломацията. След това кандидатства и мина на работа в Европейската работа ", изясни Кючуков. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР